VANLIGA FRÅGOR
 

OM INREDNINGSSKOLAN WITTSTOCK

Vilka är INREDNINGSSKOLAN WITTSTOCK?

Inredningsskolan Wittstock startades av systerbolaget Inredningsgruppen Wittstock som arbetar med inredningsuppdrag för privatpersoner och företag och drivs idag av Wittstocksgruppen AB. Inredningsskolan Wittstocks kursmaterial är därmed framtaget med förankring i verkliga uppdrag och vi som utbildar, ger support under kursernas gång och genomför certifiering har alla stark koppling till verkliga inredningsuppdrag och företagande. Med bakgrund inom ämnen som företagsekonomi, grafisk formgivning och kommunikation är kursmaterialet framtaget för att vara pedagogiskt, relevant och inspirerande. 

 

OM KURSERNA

NÄR KAN JAG PÅBÖRJA EN KURS?

Kursen Certifierad inredare och Homestylingkonsult startar första vardagen varje månad - se aktuella startdatum på anmälningssidan

Våra hobbykurser är alltid tillgängliga och du kan börja när du vill.
 

VEM KAN GÅ EN KURS HOS ER?

Det finns inga formella krav för antagning och kurserna kräver inga förkunskaper. 
 

Innefattar kurserna några träffar? 

Kurserna är helt på distans - detta för att du ska kunna gå våra kurser oberoende var du bor i landet och i den takt du själv önskar. 
 

HUR LÅNG TID TAR DET ATT GENOMFÖRA KURSERNA?

Det beror helt på i vilken takt du vill studera. Snittet av våra elever är läser certifieringskursen på 6 månader men det varierar då alla har olika tidsförutsättningar. Vi vill att du ska kunna kombinera studierna med arbete, andra studier eller föräldraledighet. Med andra ord så läser du i den takt som passar dig.

Får jag någon stöttning och hjälp under kursens gång? 

Ja självklart, du kan när som helst kontakta oss på Inredningsskolan Wittstock för eventuella frågor. 
 

INGÅR DET PRAKTIK I KURSERNA? 

Det ingår ingen obligatorisk praktik i våra kurser. Vill du kan du dock praktisera för att få ytterligare verklighetsförankring i samband med studierna. Vi har ett stort nätverk i inredningsbranschen och förmedlar gärna praktikplatser om vi har möjlighet. Kontakta oss om du är intresserad. 
 

Är kurserna studiemedelsberättigade? 

Inredningsskolan Wittstocks kurser är inte studiemedelberättigande. 
 

HUR BLIR JAG CERTIFIERAD?

När du har tillgodogjort dig innehållet i kursen Certifierad inredare och Homestylingkonsult (som innefattar både vår grundkurs och en certifieringskurs) har du möjlighet att genomföra ett antal certifieringsuppgifter som är kopplade till hela kursens innehåll. Efter godkända certifieringsuppgifter erhåller du ditt certifikat. 
 

VEM GENOMFÖR CERTIFIERINGEN?

Det är vi på Inredningsskolan Wittstock som har tagit fram kursmaterialet som även går igenom certifieringsuppgifterna, ger feedback och utfärdar certifikat.
 

VAD FÅR JAG FÖR TITEL? 

Genomför du vår certifieringskurs får du, efter godkända certifieringsuppgifter, ett certifikat som visar att du har tillgodogjort dig kursen. Du kan därefter titulera dig Certifierad inredare och Homestylingkonsult.
 

Vad kan jag arbeta med som Certifierad Inredare/HOMESTYLINGKONSULT? 

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som: 

  • Inredare för privatpersoner, företag och offentlig sektor - antingen som anställd på inredningbyrå eller som egenföretagare.

  • Homestylingkonsult - antingen som anställd på homestylingföretag, mäklarbyrå eller som egenföretagare.

  • Inredningsinfluencer

  • Inredningsexpert/redaktör på inredningsmagasin och/eller inredningsportaler.


VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN ATT VARA CERTIFIERAD INREDARE OCH INREDNINGSARKITEKT?

Titeln Certifierad inredare och Homestylingkonsult innebär att du har tillgodogjort dig vår certifieringskurs och att du har fått en gedigen kunskapsgrund inom inredning och företagande.

För att bli inredningsarkitekt krävs fem års studier på Konstfack alternativt HDK. Därefter krävs två års arbete i branschen samt medlemskap i Sveriges Arkitekter.

 

OM ANMÄLAN

HUR ANMÄLER JAG MIG?

Du anmäler dig genom anmälningsformuläret som du hittar här


KAN JAG DELBETALA KURSAVGIFTEN?

Ja, du kan räntefritt delbetala vår grundkurs och vår certifieringskurs på sex månader. Du kan inte delbetala våra hobbykurser. 

Vid delbetalning får du en faktura per månad i totalt sex månader. Ingen ränta tillkommer. Läs mer om priser under respektive kurs. 


HUR FÅR JAG TILLGÅNG TILL KURSMATERALET?

Vid kursstart får du ett mail med inloggningsuppgifter till din kurssida där du får tillgång till kursmaterialet.